Deze woning is uniek in zijn soort en past in deze tijd waarin we allemaal rekening moeten houden met duurzaamheid. Hoewel de uitstraling, conform het beeld kwaliteitsplan, traditioneel is, is deze woning opgebouwd in houtenskelet bouw.
Alleen het buitenspouwblad is gemetseld, verder zijn alle wanden en de verdiepingsvloer- en dakconstructie in hout uitgevoerd. Deze bouwmethode is het minst milieubelastend en garandeert daarnaast, doordat hij geprefabriceerd wordt in de werkplaats, een snelle doorlooptijd en minder faalkosten.
De houtenelementen zijn licht van gewicht en worden daarom met een lichte elektrische bouwkraan makkelijk en snel gemonteerd. Dankzij deze slimme bouwmethode, de strakke planning staat het casco  van een woning van deze omvang in één week wind- en waterdicht.
Uiteraard vraagt eindafwerking de nodige tijd maar al met al kan een woning met deze bouwmethodiek binnen zes maanden worden opgeleverd. Vanzelfsprekend voldoet de woning aan de strenge BENG regelgeving, voor een goed geïsoleerde en luchtdichte woning.
Met dank van de bewoners aan alle participanten voor de prettige samenwerking die de realisatie van dit project mogelijk hebben gemaakt.  
Back to Top