Het nieuwe gebouw van MindLabs is op 29 september 2023 officieel geopend. Het gebouw ligt in het hart van de Tilburgse Spoorzone. Het gebied ten noorden van het Centraal Station, pal naast de LocHal. Dit nieuwe innovatiecentrum brengt onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar onder één dak.   
De vereniging MindLabs is op 1 april 2019 opgericht door Fontys Hogeschool, ROC Tilburg, Tilburg University, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg en de Persgroep (het huidige DPG Media).​​​​​​​
MindLabs partners versterken samen de ontwikkeling van technologieën die interacteren met menselijk gedrag; oftewel human centered AI. Met de unieke mogelijkheden van deze technologieën willen partners maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen.
MindLabs is gevestigd in Hal 70 een oude spoorhal, die volledig gerenoveerd en uitgebreid is met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van de oude Hal 70 zijn hergebruikt in de nieuwe situatie en omvatten het bruisend hart van MindLabs. Dit is een ‘beursvloer voor kennis’ met plek voor exposities, manifestaties en voor informeel samenkomen. Dit gebouw is weer een mooi voorbeeld van de combinatie van oude en nieuwe architectuur. Door de frisse kleuren van het interieur, die zijn afgestemd op de aanwezige bovenloopkraan, heeft het gebouw de uitstraling van deze tijd. 
Voor informatie over de mogelijkheden van MindLabs, klik op het onderstaande logo. 
Met dank aan het management van MindLabs voor de medewerking om deze photoshoot mogelijk te maken. 
Back to Top